wtorek, 5 sierpnia 2014

Le Chef

W szale poszukiwań sukienki na wesele, między jedną a drugą wrocławską galerią handlową, udało nam się znaleźć chwilkę, żeby wpaść na szybki obiad. Trafiłyśmy na "Le Chef" w okolicach Rynku. Niewielka knajpka, ale i tak nie mogłyśmy podjąć zgodnej decycji, gdzie usiąść. Ostatecznie nie doszło jednak do rękoczynów. 

In the shopping fever, looking for bridesmaid dress, between one and the other department store in Wrocław, we could find a while to eat a fast lunch. We choose "Le Chef" near the historical Market. The bistro is little but we couldn't reach the agreement where to sit. Finally, there were no fisticuffs.

adres internetowy: www.facebook.com/chefwroclaw
adres nieinternetowy: ul. Więzienna 31, Wrocław, Poland


Może tego nie widać, ale pod sałatą schowały się grillowany bakłażan, boczniaki, szpinak, buraki, kozi ser... To wszystko podane w tortilli. Brzmi naprawdę świetnie, wyglądało bardzo ładnie, smakowało ... całkiem nieźle. Tylko tyle za aż tyle.

Maybe it's hard to notice but under the lettuce there are grilled aubergine, oyster mushrooms, spinach, beetroots, goat cheese... It's all served in tortilla. Sounds awesome, looked very good, tasted ... not bad. Is it enough for this price?

Tu cytat Celestyny, która zamówiła pałki w sosie teryiaki: "Gdy zobaczyłam moje pałki nie byłam zachwycona - trzy suche, postawione na drewnianej tacy kurze stopy. Do tego sos. Porcja bardzo mała, jak na taką cenę. Jednak gdy wzięłam pierwszy kęs, zmieniłam zdanie. Idealnie wypieczone w pysznym sosie, w dodatku posypane sezamem. Coś, co lubię mniam mniam ZJEM".

The quote of Celestyna who ordered drumsticks in teryiaki sauce: "When I've seen my drumsticks I wasn't glad - tree dry chicken feet on wood desk. Plus sauce. The portion was very small for this price. But when I took a first bite I changed my mind. Perfectly roasted in a delicious sauce, sprinkled with sesame seeds. Something I like yum yum EAT".

"Spoko" - tym określeniem Klaudia oceniła swoją sałatę. Plasterki buraka i kozi ser to dobre połączenie. Sałatka wydawała się jednak trochę sucha, miała za mało dressingu. Plus za świeże ziołowe pieczywo.

"Nice" - that is how Klaudia described her salad. Beetroot slices with a goat cheese is a good composition. The salad seemed to be a little dry. Plus for fresh bread with herbs.


Wysokie krzesła wyglądają poprawnie, ale można było dokonać lepszego wyboru zarówno jeśli chodzi o formę jak i wygodę. Krzesła miały dość ostre krawędzie, o czym przekonało się udo Klaudii, na którym kolejnego dnia znalazł się siniol. Praca blogera to praca wysokiego ryzyka.

High chairs look correct but the choice could be better, both if you think about form and comfort. These chairs have sharp edges. Klaudia's thigh and bruise on it can confirm this fact. Blogger work is high-risk work.

Zawsze fajnym akcentem są pomysłowe lampy. Tutaj klimat tworzyły lampy zrobione ze słoików, wiszące na długim sznurku.

Unconventional lamps are always interesting interior details. Here we can find the lamps made of jars suspending on long strings.

Lokal jest niewielki, można powiedzieć, że składa się z kilku zakamarków o dość nieregularnych kształtach. Funkcjonalnie udało się je dobrze zaaranżować. W pomieszczeniu, gdzie znajduje się bar umieszczono lustro. Dzięki temu wnętrze wydaje się dłuższe. Prawie można się nabrać, że naprawdę jest.

The bistro is quite small and it consists of a few nooks in irregular shapes. They are well arranged in terms of the functionality. In the room with the bar there is a mirror. That's why the interior seems to be longer. You can almost believe that it really is.

Można usiąść także na zewnątrz, gdzie znajdują się leżaki.

There are place to sit outside where you can find some deckchairs.

Wnętrze całkiem przyjemne. Kuchnia całkiem niezła. Czegoś tu jednak brakuje. Wrocław to tak fajne miasto, że na pewno warto tu wrócić.  I dalej szukać idealnej knajpki.

The interior is quite nice. The cuisine is quite good. But still something is missing here. Wrocław is a great city so it's worth to come back here. To continue search of the perfect eatery.

1 komentarz :

  1. Racja, nie warto od razu wpadać w zachwyt. Nikt im nie obiecywał, że będzie łatwo ...

    OdpowiedzUsuń